BUURbook Ramplaankwartier

Plan of bericht | prikbord
4 september | 11:04 uur
mfmvandoorn
volg buur
Gereserveerde laadpaalplekken voor OnzeAuto
We hebben het lang tegen kunnen houden maar na een uitspraak van de Bezwaarcommissie van de Gemeente Haarlem zullen binnenkort 2 gereserveerde laadpaalplekken gerealiseerd worden aan de Leendert Meeszstraat ter hoogte van nummer 74.

De deelauto’s van het commerciële autoverhuurbedrijf OnzeAuto zullen hierbij het alleenrecht krijgen om hier te mogen parkeren.

Dit houdt in dat de bewoners van Leendert Meeszstraat 70 t/m 76 hun mooie uitzicht verloren zien gaan door het permanent parkeren van de nu niet echt fraaie Hyundai’s Kona van OnzeAuto, deelauto’s die door slechts 60 van de 1100 huishoudens in het Ramplaankwartier worden gebruikt.

Daarbij komt dat de bewoners van Leendert Meeszstraat 70 t/m 76 hun auto nooit meer bij hun huis zullen kunnen parkeren, zelfs niet als ze overgaan op een elektrische auto.

Dit besluit is geheel in tegenspraak met de uitspraken van de Wethouder inzake de Nota Deelmobiliteit, die in de desbetreffende Raadscommissievergadering zei dat het niet de bedoeling was dat deelauto’s een gereserveerde laadpaalplek zouden krijgen.  

 

lees verder